50-50



bismillah...
nak gedik lagi gune 'ana' :P

time darjah 5...ana kene operation...
sakit perut sgt tiba2...nak tegakkan badan pun takleh...peluh sejuk sume kuar..muka dah biru2 dah..makhluk2 yg kat dlm umah tu ingt ana sakit perut biase je...ye ar ana mmg time tu(yeke time tu je??) tak suke makan...

dah dari ptg sampai mlm ana tak bleh nak bgun...sampai dorang blik dari mane tah baru gelabah tgk cndition ana..huuhuh..
aruah abh n sume bawak ar ana g klinik...
dctr suspect apendix...ape ke benda tu..ana tak tau...tau sakit je...sgt2 sakit!!!!
kene g hospital sg buloh...aduh...dlm kete tu dah ar goncang2...sakit!!!
berjam2...barminit2...bersaat2....ana tunggu n menahan sakit...Masya Allah.....
baru la dengar name ana dikuarkan dr mulut nurse kat situ....masuk kat ER...
dctr mule ar belek2 ana...mmg tak leh pgang dah...sakit,Allah je tau...
kene naik ambulance plak tuk ke hospital selayang....Allah....ana sakit ap ni..sume tak nak rawat...HUH! maybe takde jodoh kat hosptal tu...Alhamdllh...merasa gak naik ambulance baru..hahahahah..himahny kot....time tu tgn dah ad jarum dah....kne drip...


lebih kurang mcmni la kot perut sy kne 'korek'

sampai kt selayang...masuk wad emgncy....comel..mmg la..utk bdak2 mcm ana...
tp ana kat yellow zone time tu...tak paham ap pun time tu...yang ana tau selepas selesai sume,umi ad cita yang nyawa ana 50-50 mase tu...sebab apendix tu dah terlalu besar n bleh mletup ble2 je....


selesai sumeny,ana tak sedar pun...
sedar2 je, kene suap mkn..kit2 kot...
balik umeh,tangan ni gatal gi main yo-yo..(zaman2 yo-yo mase tu le..)
abis ar...baju tbe2 penuh ngn darah n nanah...
gelbah terus...Allah...sakit gak la..
cpt2 g hospitl..smpai2 je..terus masuk bilik kcmsan kot...dia tak bius ap2 pun...bukak mcm tu je jahitan tu...BAYANGKANLAH!!! Masya Allah...ana smpai skan ingt lg rase sakit tu...sebab dah gelabah sgt kot dktor...Allah je la yg tau..n Dia gak la yg sematkn sumeny...
tak pasal2 kene tahan wad balik...dia biarkan perut ana ternganga..mcm mulut org...mase tu umi tipu ana die kae,lubangny besar bola golf je..
lapas bg blik,ana still kene g mane2 klinik terdekat untuk cuci luka yang tenganga tu selama 10 hari....
first day mmg sakit sgt...smpai hari keempat...dah lali..smpai ana tak nak kene bius..(berlagak tak?)





UPKK nk dekat...exm besar tu..tak bc ap pun...ana usaha mane mampu...serahkan pada Allah..dlm cndition ana mcm tu..amik exm ngn perut yg masih belum berjahit g....:)
kne tggu smpai betol2 brsih bru leh jahit....mmg sush gak ar nk jg...tp ni la cbrb utk ana dr Allah tercinta...:)
semoga ia menjadi penghapus dosa ana....amiin..


from heart to heart

No comments:

Post a Comment