gift from Allah

Bismillah...

bertali arus rupenye dugaan dalam hidp ini...pas satu,satu :')

tiba2 sakit...
start end year '07..
bleh g tahan lagi time tu..
tak la terok sangat...
masuk tahun pmr..
dah la disumbat kelas dak2 pndai....
iha je yang tersesat kat dalam tu..(tak ar pandai mane iha ni..)
memang cuak ar gak....
nasib baik ar dorang bukan jenis memilih kawan huhuhu....
guru kelas pun mantap!
u. azahari.....
dapat ustaz artis plak dak.....(nowseaheart)

hmm...
exam taun tu...
banyak kali...
baru je dapat result yang penuh...
dah nak exam lain plak....
sek baguih la katekan...
biase ar..dak yang exam besar memg dorang wat mcm tu...
tapi Alhamdulillah...berbaloi sangat2....kot :p

dalam mase yg same..
kne melawan penyakit...
selalu sangat sakit dada time tu...
sakit yang teramat...ouch ouch 

n then,slalu rase lamah sgt badan ni...
kat hostel..
mule ar susahkan kwan2...(thanks korang..)
kadang2 tu...
menyerang time lpas prep abis...
iha kene ad orang pimpin utk blik dorm...sian dorang...
memng tak larat sgt....jalan mcm ape tah -,-

one day ...
g  hsptal...
time tu mmg agk emegncy ..tahla.tak fikir keliling dh time tu .
iha pengsan kat umah...
umi,abg jadi mangsa angkat ..
mase tu....mmg tak bape sdar..
doktr sahkan kurang gula dlm darah....ap la sgt kan :p hehe
n darah iha pun kurang...huh ?
sedar2 je dah ad dalam wardd..
zappp ! ada jarum menumpang di tgn, kene drip gula ar ap lagi...
bukan gula je....segala vitamin disumbat...
Masya Allah...sakit ...bayangkan ar..ubat2 yang dia masukkan tu dah ar sejuk pekat plak tu...celah2 urat iha yg halus tu ar disumbatny...bengkak dibuatny tangan time tu...boleh plak main tkar2 jarum tu nk menumpang..jap2 kiri,then kanan plak ..wahhh :D

dlm otak iha...sek..sek..sek...pmr!!!
banyak dah tak blaja ni...Oh My Allah ..

tapi agak sedih n kesal sebab  dah susahkan rmai orang...lagi2 umi...
iha terus gak berjuang ala2 gambate nak shat...
kuar masuk ward taun tu...
ptu ble dah ok kit tu...duk umah rehat...
masuk ramadhan yg dirindui.....
Alhamdulillah iha hidup lagi...still alive !!! 
dapat rase lg manisny bulan yg mulia...penuh berkat :) Beauty .
one day ...
member2 iha dari smkakl..dtg 1 bas ....
wt suprise kat iha....SURPRISE !!! ^^,
mcm tak cye je bas smkakl dpan umah iha...
rase mcm nak lompat je time tu..(tapi tak larat!)
tapi kene sedar ar badan tu sakit..hahaha
dorang dtg bace Yasin,berbuka,solat terawih n moreh kat umah iha...
sonok sgt2....rase macam sgala sakit tu hilang mcm tu je....Heaven (:
minggu tu jugak dgn semangat membara meletop fariha fadzly balik ke bumi SMKAKL...hey hey I'm back ! 
Subhanallah... tu lah indahny ukhwah kerana Allah tu...Subhanallah...
ingatkan dah tak dapat amik pmr 
dah pesan saip2 dah kat dorang kot..
iha takde kut t dlam dewan perikse t....drama ~
Kuasa Allah kan...Alhamdulillah...
iha pun terkedek2 ar cover mane2 yg ptut stdy iha...tercungap2..mengah..fuh fuh
target iha....dapat stay smakl pun jadi la...
sumenya iha serah padaNYA je time tu...
dah usaha semampu iha...then,of course bersandar padaNYa..
n redha ap2 result yang akan kuar t....Nothing is impossible la babe . 




Keep praying for what it is u seek. Impossibility and possibility are merely concepts of your mind, to Allah nothing is impossible.
Allahuakabar....Allah tu Maha Adil
iha dapat yang terbaek dariNya..
tapi taun tu la pmr yang jadi antara pling bgus skali kat smakl...iha tak termasuk kot..
ramai dpat 9a.....

Masih layak lgi rupenye diri ini,teruskan perjuangan demi Islam tu sendiri di bumi smakl tercinta...

masuk je form 4...
dapat pure science....suke2...:) I like ~ 
bio..:) fizik..chemist...dapat buktikan lagi indahny kuasa Allah tu...kan kan ?
4 hamzah....:)
rindu kat korang...rindu ketat2!
iha sakit blik...again ? yup. again .
ni yang lgi teruk lagi dari yg sblum ni...
sakit kali ni,ad kene mnengena ngn paru2...
I had to go back to that situation...tak datang sek memanjang..
tapi ad gak yang iha g sek tapi berulang dari umah..tak duk hostel .
umi n abg ar jadi mangsa anta n amik . sian ummi . padan muke abg : p
susahkan orang lagi! terukny iha ni...haihhh
NO NO NO,iha kene tetapkan dalan hati ni..sumenya dari Allah...so sumeny yang terbaek sbnrnya utk iha ni....ana takleh mengeluh dgn apa2 dariNya....pujuk jugak iman ni...
tapi iha ni manusia biase jugak...ad rase sedih jugak wei...I pretend to be ok and I keep a smile on my face but inside ? hurm . 

iha tak sedarkan diri dlm 2,3 mcm tu..tak ingat .
sedar2 je...satu badan tak leh gerak..what ? 
Ya Allah ap ni...
lumpuh ke diri ni Ya Allah....
cacat ke diri ni Ya Allah...
baru la rase sebenarnya tiap anggota badan yng Dia ciptakan..besar nikamtny time tu...ble dah Allah tarik...tak bersyukur agakny aslame ni...kufur nikmat :(
ati plak time tu rase kosong..tak tau la nape...kepala otak . dah tak ingat ap . kenal ummi,adik and abang je .
rase mcm something hilang . 
ni ke rindu padaMu ya Allah...ni rasenya...Allah campakkan rasa itu . susah mau cakap . Bila benda lain kite dah tak leh buat,hanya mampi bermain dengan hati dan perasaan .
air mata tak henti2...dari hari ke hari...
makan kena suap..dimandikan..diangkat...
time nak berjalan sendri blik,iha kene start dari mengesot...merangkak...Masya Allah...dugaan sgt...
sebnrny penyakit iha dah bercampur dengan buatan orang...kateny iha disihir. tahla .
cukup makhluk tu menguasai fizikal ..tak akan biarkan kuasai hati ini . 
iha tak nak tau sape yang anta benda tu...malas nak fikir . lantak kau lah ..
biarlah segalanya iha serah pada Allah....tu la manusia...hurm . 
rindu pada bumi SMKAKL...nak balik sek...pls pls pls :(
satu exam pun iha tak penah amik utk form 4...
mcm mane ni ? ?
iha try gak balaja sikit2 kat umah..
dah la subject2 baru....sains tulen sebnrnya kene banyk wat praktikal..tak gitu ?
nak wat experiment ap ny kat umah...
dkat 10 jenis ubat iha kene makan....(wat eksperimen kat umh sndiri je le.)

makan mmg takde selera..
jumpa orang je yang masuk kat telinga ni...
'pucatny muka...','cekungny','kurusny budak ni...'
pucat sgt ke ? biar laaaa ignore je :)

mcm2 ikhtiar wat...
sampai la maseny hingga iha kene pindah umah..
sebab orang tu anta n tanam kat umah ..."katanya". tah .
satu keje plak kene cari umah...mampu sewa je..duit dah bnyk abis kot utk perubatan iha...

sek??
iha dengar2..iha dah dibuang...dicampak -,-
kononny,sek nak jaga prestasi...konon
sakit menusuk hati time tu....argh !
iha terus wat kptsan cari sek lain..bajet . dalam hati sayang gila kat sek tu kot .
iha menggatal g interview...IQKL yag kt TTDI tu,..yg yuran,500 sebulan..
tapi iha ditaggung sepenuhnya pihak IQKL...
terdapat plak tu masuk...
bincang2 ngn umi n guru2 kat situ..dorang kate biar confermkan btol2 lu kat smakl...betol ke dibuang..sbb, smakl lagi bgus dari IQKL kateny..."katanya"
istikharah terus menerus....harap sangat petunjuk dariNya..Allah tau yg the best kan .
ikutkan mmg ati ni dah tawar ngn smakl...ye la tu . hipokrit betol kau farihaaa

ha pun g la smakl...
bincang ngn abi...(pengetua sek)
berita palsu rupany yg ana dapat....Alhmdllh...ada yang kata palsu,ada yang kata warning je . apakah ?
mmg jodoh ngn smakl je kot...hehehehe...tak payah nak wat mitos sangat lah korang .
tapi iha dinasihatkan supaya ulang blik form 4...
tak nak bagi otak ni jadi mesin fotostat...copy and paste ... rosak kepala otak ti kalu terus nak amik SPM .
berat gak sebanrny nak amik keputusan tu..haihhh . 
tapi...ble fkir2...pandai mane je iha ni nak cover sume subject ?f uh! payah tu...
mmg iha ad blaja kat umah..tapi tak same blaja ngn cikgu...tah2 apa yang iha faham tu salah ke..ajaran sesat kang ~

istikhrah ...
serah padaNya..
ati kecil mmg nak masih d smakl n cemerlang demi islam...yeah . I want it I want it !
so,4 this year iha masih form 4...
jadi antara pling tua la nampk ny...next year..(tidak!hehehe.kene terima.ni je satu2 peluang.redha fariha,redha !)
insya Allah..kene kuat...never give up ... 
dugaan nak uji iman iha...nk test ap la sgt fariha mohd fadzly ni kan kan ...haaa
Allah tgh berbicara dnn iha tentang KESABARAN DAN KEREDHAAN iha...
terus beriman pada ayatNYa...Allah uji ikut kemampuan hambaNYa itu...

pray 4 me ? thanks . i love you :)

All things happen for a reason, even though it sometimes takes an eternity before we learn those reasons.


ummi.. adik..abang irfan..tq so much...tak henti bg support n take care of me sepanjang 'baby iha' sakit..:)


from heart to heart

2 comments:

  1. insya'Allah..thn nie boleh berjaya.. ^_^

    ReplyDelete
  2. Aminn...syukran..doakan diri ni tak give up k..:)

    ReplyDelete