Taman Islam Tercinta...T_T

Bismillah~

kali ni dugaan dari sek sendiri...
dari Taman Islam tercinta...
but yg sbnrny...dugaan dr Allah tuk diri ni yg slama ni lalai..
ap2 pun2 ap dariNya hnya yg terbaek..

diri ni manusia biase..ad perasaan ad hati jgk beb..mmg agk kecik ati dgn kjadian tu..n tak sngka ar..but diri ni tak slhkan org yg buat hati ni sakit..lgi pun..dye seorang yg sgt dihormati di Taman Islam..Dia manusia jgk..ad kkurangan gak..so..ap?
mule2 mmg ar sdih..terasa hati sume..jap je kot..
kalu dh leh sabar n redha..insya A llah takde ap2..:) huhu

mggu strusny..
ad lg upeny yg mmbuat teruji iman n ahati ni dari Taman Islamku..
dpt maklum disuruh berpindah krn sakit n bg mereka diri ni tak mampu tuk bertahan di Taman Islam tu..WHAT??
time tu rase jantung dah gedebuk jtuh..
n persoalan menerjah di fikiran.."last year..punye la bg smgt..usahakan tuk benarkan diri ini ulang blik form 4..tak nak diri ni kuar dr situ..now what??
Masya Allah...time tu anggap mmg rase dibuang but diri ni still tak rse dbuang dari Allah..He always be there..(nyayi jap lgu maher zain nk pjuk hati..huk!)
Allah ad wahai ati..wat relax je..
cool la beb...

mmg cecair dari mate termenitis gak...diri ni ad hati n perasaan gak...rase tak puas lg kutip mutiara2 di Tman Islam tu.. peluh yg menitis kat ctu ciput mne je yg mmg btul2 demi redhaNya..demi kjayaan Islam tu sndiri..demi bntu adik2..

baik sangka Allah beb..jgn gopoh2 sgt..
yup..pas umi bincang ngn org yg spatutny di citu...doberi pluang tu wat plihan..
sama ada berhenti or stay dgn syarat dilucutkan segala jawatan supaya dpt fokus pada stdy n kesihatan..
(nk tmbh sndiri..fokus tu kumpul redha Allah)

ap lg...sume diserahkan pada Allah..
harapkan ptunjuk dariNya supaya dpt jawapan yg terbaik..
tak mau suke-suki ikut hati yg ego lg sakit..lg tawar ni..
turn to Allah...




from heart to heart

No comments:

Post a Comment