Tsunami di Jepun

"Telah nampak kerosakan di darat dan di laut disebabkan kerana perbuatan tangan manusia, supaya Allah merasakan kepada mereka sebahagiaan dari (akibat) perbuatan mereka, agar mereka kembali (ke jalan yang benar)." (Ar-Ruum: 41)

Dan tadi dapat tahu bahawa Jepun mengalami Tsunami dan New Zealand mengalami earthquake. Dan kini di Facebook telah disebarkan bahawa tempiasnya akan melanda Indonesia dan Malaysia sekitar jam 7 malam, Pantai timur atau Sabah/Sarawak.
Ni sume kuasa n ketentuanNya..trkejut n mneyeramkan gak la tbe2 ad berita ni hari ni..
boleh la tgk kat cni beritany

Antara 10 tanda kiamat ialah 3 kali gempa bumi; sekali di Timur, sekali di barat dan sekali di semenanjung Arab. (H.R. Muslim)


mcm mne ye akhwat2 yg stdy kat jepun tu? sme2 lah kte doakan..Juga kepada saudara-saudara Islam kita. Semoga Allah melindungi mereka dan kita semua. Aminn ya rabbal alamin..risau-risau..adakah TSUNAMI ini akan sampai ke MALAYSIA?terus2 berdoa dan berharap agar kita dilindungi dan dijauhi dari sebarang bencana sebegini. Moga penduduk JEPUN tabah mengharungi bencana ini

"Dan sungguh akan Kami beri cubaan kepadamu, dengan sedikit ketakutan, kelaparan, kekurangan harta, jiwa dan buah-buahan. Dan berikanlah berita gembira kepada orang-orang yang sabar."
(Al-Baqarah: 155)

Allah aturkan semuanya..Maha Suci Allah :')


from heart to heart

No comments:

Post a Comment