Peluang

Bismillah walhamdulillah..
~sedang menghitung hari :) ramadhan is coming !
ehem2.mmg tgh batuk,flu demam segala bagai. virus yang melunar di kalangan 5 umar kot. bajet dah syukur dh tak kena.tgk2,nak2 dkat balik kene gak :P merempat la kat bilik sakit ngn f5 lain yg sakit. oke,Allah bg peluang la tu J dosa berlamabak en..
SPM nak d e k a t . AKHIRAT lagi la nk dekat. MATI bile2 mase je. Allahuakbar~
so lagi beberapa hari je nak kene tinggalkan smakl? aduyaii.takkan la nak extend setahun lagi fariha oii.hehe..(kalu boleh nak je.tapi not 4 spm lah!) rase mcm tak gunakan peluang yg Allah bg kat smakl ni dgn secomel mungkin lah..teruknye. dah la selalu 'ponteng'.tak wujud memanjang kat smakl.tapi..sometime yang sekali sekala tu la Allah nilai n pandang kan huhu solat jemaah,mathurat,hizb bahr,dhuha,puasa,usrah,tilawah,hafazan,kuliah best2,tayangan2 gempak,al-Mulk tiap mlm. sume2 nih dpt merasa di taman islam ini,di luar sana nanti ada ke ? :( belum tentu.takutnye. ciput mne je diri ni dh gunekan peluang yg ad ni sebaik secute mungkin? Kat smakl ni la dpt peluang amik + faham ilmu2 yg tak penah tau n ad yg tau tapi tak jelas and ad yg tak tau tapi wat2 tau.ish2~ belum tentu jadi bdak lepasan smakl cara solat dah sempurna beb.
view dr aras kelas :)

Apa yg kita dh dpt,gunekan dgn betol bila dh kuar nanti(kat dlm smakl pun) .bukan time2 form one lagi dh pasang niat ble dh jadi seniour t taknak pkai armsock dh la .. come on la :D ISLAM kan hebat ! jgn cacatkan kay. T dah jadi budak U,sumeny agak berterabur kot. Solat jemaah,tah bpe kali je sempat nanti.nak 1 juzu’ 1 hari,mathurat pagi ptg.puasa isnin khamis. Tak mustahil kte leh KEKALKAN kan ? (tak abis2 nak gune ayat takde yg mustahil sejak dgr crmh motivasi erbit irwan airitu.best!). kita orang islam yg hebat ! so, buktikan ! ubah la anggapan org n reality sekarang…eleh..setakat budak smka,kuar2 takde jadi ap lah..berlagak dah ckup ilmu,dah faham semua benda pasal agama nih. Tak tak tak . kita kne kekalkan dalam diri kita kemahuan ingin terus mencari.cari cari n cari. Sifat keinginan kena ada. Jgn biarkan org pndang kte ni bajet dh tak pyah dgr dh pasal2 agama ni sbb dh tau sume. Sounds like takabbur. Nau’zubillahminzalik~ ditakdirkan kat tmpat kte smbung study nanti takde usrah, tak salah kalau kita yang wujudkan ^^,
Ubat flu mcm dh jalan,so mmg dh mamai tahap max.zzZZzzZ -,- tcofurselfniman





from heart to heart

No comments:

Post a Comment