WL043A008.nk msuk dewan~





Bismillahwalhamdulillah..


Salam alayk..


Alhamdulillah3x~..segala pujian hanya layak untukNya .

Dugaan itu tarbiah and sabar itu indah plus comey kan? :’)

Allah sedang ingin berbicara dgn diri tentang redha,sabar,ikhlas dan tahap manakah cinta ini padaNya.and masih adakah rindu tahap max ++ tu pada rasulNya? Apakah ini ? ni adalah peluang dr Allah untukmu wahai diri yg tak tau dek untong ! makin dkat spm menjelang makin byk dugaan mendatang. Dh try utk terus sbr n nk truskn sbr ini supaya dpt rse manisny dugaan.



20-10-11.

28-10-11

30-10-11

31-10-11

1-11-11

14-11-11 SPM !



Kali ni iha taknak story ap yg dh jadi pada tarikh2 di atas..biarlah diri ini,Allah,ummi n and org2 yg berkenaan n terlibat dgn secara langsung n tak langsung dlm sume nih je yg tau. :’)



Sykurillah . kerana Allah masih nk gerakkan hati tuk menjadikan Dia yg petama2ny iha jadikan tmpat mengadu. And ummi,tidak pernah ad yg iha sorokkan dari ummi kan ? lurve u dunia akhirat umi.



Yep.byk dh yg ingatkan iha,sume ni ad hikmahnya. Hidup ini pahit kerana manis tak terhinngany syurga itu.



Em,1-11-1. ad dugaan n hikamhny yg iha terima pada hri itu. Moga Allah permudahkan segalanya.n harap sgt diri ni trus kuat tak mudah kalah dgn segala godaan dan bisikan.FOKUS and FOKUS fariha. Takde ap yg berubah. Hatimu tetap miliknNya sepenuhny kan?Masih byk yg belum selesai tak kre la urusan dunia n lebih2 lagu urusan akhirat. Perbaikilah hbungan dgn Allah yg tak pernah membiarkan dirimu wahai diri. Malulah fariha oii..



Doakan ? :’) Doakn diri yang sering khilaf ini terus kuat..Selamat bermujahadah ye..Jangan lupa refresh niat ok? Setting iman aw...


Wahai hati..

jangan cepat mengalah walaupun ujian itu seringkali merobek hati, melemahkan diri, dan menitiskan air mata..jangan sekali-kali cuba mengambil jalan singkat bagi mengelak mehnah tersebut..ketahuilah.. tribulasi itulah yang mematangkan diri, yang menjadikan diri kita lebih kental dan kuat!! andai egkau cuba untuk melarikan diri, ketahuilah.. ujian yang lebih hebat sedang menantimu. lantaran itu, kuatkanlah dirimu!! kuatkanlah dirimu!! kuatkanlah dirimu!! bcoz one day, engkau akan sedar betapa sweetny n comey perjuangan yang penuh dengan onak dan duri itu.

1 fikrah, 1 tarbiah, 1 konsisten


from heart to heart

No comments:

Post a Comment