at LAST . (part1)

Bismillahwalhamdulillah..

jap2..cek meter iman,tahap rindu kte pada Rasulullah s.a.w sat ~ berfungsi tak meter tu ? cek sndiri la ye :)


   
Taman Islam tercinta melekat di hati sanubariku selalu..:')




2006-2011

Alhamdulillah..segalanya Allah yg tentukan kn..bg peluang iha msuk smakl nih..padahal time msuk tu second intake dh tutup dh pun,akhir bulan 4 msuk 24.4.2006 ingat lagi ! bg smakl sempat la wat sarang kat SMK bandar baru sg buloh tu..haha. Rezeki :) nk sek agama an. hah,hambik! Atas usaha ummi n aruah abah jgk, rslt upsr tak gempak mne pun mcm member lain n makhluk2 yg msuk smakl tu. Peluang besaq tu,but selama lbih kurang 6 years kt bumi smakl, syukuri tahap mne je minah oi ? n gunekan peluang yg Allah bg tahap mne je wahai diri ? 
-,-

Macam2.warna warni.rojak2.bercorak corak. kehidupan di taman islam itu. Menjadikan jalan cerita 'novel' hidup bertambah menarik kot :p Subhanallah..penghuni penghuni di taman islam tu sentisa di haty insya Allah. Senyum sme2,gelak,mkn,beratur kt dm panjang2,solat jemaah.usrah,chop2 shower,senduk nasi,mathurat,bising2,merepek2,tido,tido n tdo dlm kelas sme2,melantak kt dorm,al-mulk tiap mlm,liqa kt dorm,wish bday ramai2 ble pkul 12 a.m [jarang sgt sbb minah ni tdo awl], kne bebel,kne tarbiah,kuliah kt musolla,ceramah kt masjid dpn sek,solat dhuha,lari2 msuk perhimpunan [sbb dh countdown bru nk gerak], angkut2 air sbb takde air,duk dlm kegelapan dan kepanasan,tak bwt hw,malam lipur puteri,hari terbuka asrama,duty dorm,duty pengawas,duty kelas,warden-warden,cikgu-cikgu,makcik2 cleaner,pakcik sayuti,pakcik mat nor driver bus smakl,kak laila,abg2 DM,kak eton,kucing2 smakl yg slalu bg hadiah yg bauny amat digemari, and...ok,penat dh nk taip :) BYK SGT ! huhu

boleh lupekan ke sume ni ? mustahil lah..insha Allah. bg kesan yg sgt brmakna beb. And kalu smpai part2 hati n iman mmg iha byk blaja di bumi smakl itu :') tipu kalu tak rse ap kan. sedih+terharu nk tnggalkan taman islam itu. Saat yg paling2 tak mau ditempuhi akhirnya dh tiba. tahla,cpt sgt ke ? time nk msuk dewan jwb spm,rse mcm bru je lagi form5 2010 amik result bulan mac. Then,iha plak dh kne tinggalkan alam persekolahan ni ? seram.takut. sbb ? tah mcm mne dugaan kat luar taman islam ni nanti..:'( mampukah ? letakkan Allah di hati,yakin Allah ad. kuat n kuat. kat dlm smakl pun mcm ap tah kn..adehh..harap sgt lah..kekal or lebih baik..benda pertama yg sgt2 perlu dijage,SOLAT. kalu solat hang takat angkat takbir then fikiran dok melayang pusing2 tah ke mne tak yah nk ckp ar. habuk pun takdak. solat tp still wat je lagi bnda salah an,bnda yg Allah benci. awatnya ? sebab solat tanpa CINTA. zero beb. bukan zero error dah. Harap2 sgt lah kan,dak2 smakl [terutama tuan punye jari yg sedang menaip ni] yg nk kuar n dh kuar ni solatny msih comey seperti yg Allah nk.

2006- 1 umar :)

2007- 2 umar :)

2008- 3 abu bakar :)

2009- 4 hamzah :)

2010- 4 othman :)

2011- 5 umar :)

k tak merasa duk kelas ali :p haha.
err pengawas ? lawak je. mmg muke pengawas kot. dr sek rndah. bajet bajet. tp best la gak kan.sbb BIRU :).mnyemak dalam Biro Masjid Dan Tarbiah sebagai bendahari n Biro Akademik sebagai naib pengerusi.

belum msuk part dorm,FIVERS'10 and 20 GENERATION lagi nih ! to be continued


2 umar


3 abu bakar


5 hamzah


makan beradab '08
along,angah,ayang,anje,achik :')



from heart to heart

No comments:

Post a Comment