at LAST . (part2)

Bismillahwalhamdulillah..(:

ok,dapat jugak nak sambung at LAST part2 nih.
kat mne nak sambung ni ? hah,bab asrama n dorm. Form one iha telah dicampakkan ke dorm Syumul,aras atas sekali n agk2 hujung. tahap terbaik an?hehe.Alhamdulillah masih segar dlm ingatan pahit manis masam di dorm S. Dah la lambat masuk an,patu sumenye tak tau.haisshh.form1 5 org kot.pergh..iha,wanie,nabila lutfi,zakeyyah,atikah amran. yang paling tak leh lupe kalu basuh baju,toilet besar aras tu mmg ktorang kuasai.haha.kalu bab melantak kat dorm si atikah la supplier ny.gaduh2 tu takyah ckp la an.pale otak masing2 ribena lg :p Kak Faezah [tinggi sgt2,first time tgk] yang ajr iha kemas loker..wah..rindu sgt weh..first day dh menunjukkan kesengalan dah.konon excited nak g tgk interdorm lawan bola baling kat court hijau..dengan bangga n riaknye iha pkai je la baju sukan KLIS then sarung selipar askar.gedebuk hambik kau,sorang f1 ni tegur,mahirah tak silap.."sori wei,kene pakai STOKIN ar..sbb kat sini ada putera" huh ? stokin ptg2 mcm ni ? ni malaysia la bkan london..n aku bukan baru lepas pantang ke ap.haha.bunyi dlm hati je la mampu senyum n terus lari balik hostel.lawak lawak.

tahun berikutny,2007..terbang ke bawah. dorn Unggul :) sampai tahun ni. lame tu..
b4 ni dorm tu dorm pengawas.start from iha f2 bru die bukak tuk dorm biase.wanie ngn nabilah pun ikut terbang ke bwh sekali..haha.kami mmg ad jodoh.byk sgt jadi kat dorm ni.mmg la an ramai jeles sbb dorm ni bawah sekali.tapi apakah mereka merasai bagaimnakah raseny dorm tampa jiran ? huhu. memang duk seketul je dorm U kat aras tu. searas ngn prep. Susah senang iha ahli2 dorm ni la yg nampak. gelak ketawa n sakit depan mate dorang.terlantar sakit atas katil depan mate dorang jgk. (': paling tak leh lupe 2008. iha sakit teruk tak sedar diri,prep form3 sebelah dorm je. celik2 mata je tgk2 dorm penuh ngn dak2 form3..terharu kot..!kt dorm rapat ngn aisya zailan my awek yg terbaik kat smakl n wajib ad selalu ngn iha :P haha. Subhanallah,ni la comelny ukhwah keranaNya kan ? rase disayangi sgt2. kakak2 dormU mmg terbaik.setakat yg iha ingt [teruk gle lupe nme kakak dorm],kak munirah,kak mimi,kak ainin,kak ummu,kak ku nazurah,kak syida err.tu je ingat.yang lain sume ingat muke je.teruk2 *geleng pale. hah,adik2 dorm bertuah yang terawal msuk dorm ni,Amirah Nadhirah n Fadhilah.then baru Farihan,Anisa,Aqilah. korang best^^,

FIVERS'10.
5 years kot bersama. sadisa abadan abada [sayang di sayang selamanya].tag line ktorang.
byk sgt kot kalu nak cte sume memang banjir ar laptop umi ni. ok,antara yang sangat terkesan di hati sanubariku,2008.ada dh cte kat post nih[link] . satu bas smakl kot datang umh :') 1,2 umar. mmg byk sgt kenangan tercorak.haha.tiap kali nk balik barmalam masing bwk stok2 makanan kat kelas then,wat melantak show..puteri je la ye.Umarian gle camera termasuk la yg menarik2kan jari atas latop nih.haha!korang gempak.2008 pecah kelas so,Umarian tak bersame lagi. Ms izzah,teacher BI ktorang yg suggest wat jamuan Goodbye Umarian.wuaaaa.sedih kot.jamuan wt kat umah wanie yg mmg betul2 dpan smakl.mmg kalu dari tingkap kelas 1umar nampak ar bumbung umh dye but still gak kne duk hostel.hurm 3 abby(abu bakar) dpt plak guru kelas terbaek punye.penyanyi tu,nowseeheart beb.ajar bahasa arab.best.n kelas ktorang mmg selalu dibawa keluar oleh ustaz hensem nih. penah sekali g istana budaya tgk konsert nasyid,best jiddan. PMR ? tak yah cte lah..:') Alhamdulillah diberi peluang tu amik gak exam di saat2 akhir.Kekuatan tuk sht yg mengalir ble bersame2  korang sume. n hakikatnya sumeny drNya tp melalui korang.

naik form4,4 Hamzah . mcm tak wujud . wujud dalam bebrape kerat bulan je kat smakl . last,cuti terus sepanjang tahun.hurm.redha :') kne extend setahun. 2010,org lain dah nak amik SPM..iha sorang still form4. masuk kelas 4 Othman,sekali ngn juniour2.

20 Generation :)
batch gempak,comel,meriah,bising.pandai2.korang best.hehe.
mule2 mmg iha ni rase menyemak,menyibuk,tersesat,terasing dalam batch tu. n tau certain dr dorang rase mcm tu. tp dh lme2 alhamdulillah ok. korang tau an akk dlm dia gila2 ? lebih gile dr korang :D tq sgt korang leh terima akk n byk bantu akk. susah senang akk, antara korang tau sendiri,jadi depan mte korang . 2 years,tp rse mcm 5 years jgk.seyes tak tipu! akk mtk maaf if akk ni mmg menyibuk dalam batch korang n ad masenya korang terase ke ap ngn akk.sorry k ? akk mmg teruk pun.haha.nak korang tau,akk sayang tahap gear sampai tercabut kat korang. n of course bcoz of Allah. tau lidah korang kelu,berbelit tbe2 dlm batch sendiri kne panggil 'kakak'.akk tak ksh pun sebarnya. Kte grade n spm sme2 ^^, berombaklah rindu tgk gelagat2 korang sume..

Paling terkesan, mengenal apa itu tarbiah,dakwah,usrah,halaqah,ukhwah di Taman Islam ini => Along,angah,alang,ayang,achik,ateh,anje,ucu and adik. Ukht Diba tersyg n sgt2 dirindui sanggup turun pasang sebagai murabbiah. and akhawat yg lain pun. Tersangatlah manis saat2 indah itu. Dalam bulatan,duduk besame2 memikir,mencungkil tentang iman,hati,masalah umat,muhasabah,isu semasa,sirah Rasulullah,tadabbur Al-quran,mutaba'ah dan berkasih syg keranaNya. Rindu.Rindu bukan berombak dah,tsunami terus utk merasai saat2 indah itu. Hati tenang . Bertaut mengejar redha n cinta Yang Maha Segalanya. Doakan diri ni tidak meghentikan langkah sebagai seorang daie . "Berjanjilah pada diri agar dirimu n aku terus berjuang di medan ini. Menbawa kemanisan iman dan cinta jihad abadi,lalu mengukir sebuah dakwah untuk menghidupkan Deen Ilahi. Biar dirimu mati dalam perjuangan kerana kau muslimah sejati, biar rebah jasadmu kerana kau syahid, biar puas sanubari kerana cinta telah terbukti. Dan kaum masih berdiri dengan memandang setiap ummah,walaupun langlah dan nafasmu kadang kala lemah, menanti setiap seruan pejuang Allah mengikat ukhwah, lantas membawa fisabilillah yang tabah !

Indah comel dalam hidup ia mengalir,daripada iman ia terbina,ukhwah.itulah namanya. Jangan,jangan dihilang jangan.ukhwah ini. Biarlah berpanjangan hingga sama2 kita berpegang tangan menuju syurgaNya :')

In faith..in love..in peace..in trust..we are sisters forever. Da'wah always need each other .

Bila hati kte same2 tiap saat ingat pada Allah saat itulah hati kite bertemu~

Love you all for the sake of Allah

Keep in touch

ok,ad la bebarape pic n tlg abaikan muke2 yg sengal ye ? haha!
jamuan raya '07
                                       
2007:)


puteri 3abby

umarian n kakak2 f4 ny hasil '07



istana budaya



usrah:)

fivers'10

kesengalan

adk2 usrah

orientasi '11

graduation '10

PMR '08

orientasi f1 '11

graduation '11

reunion UMARIAN '11

maulidur rasul '08


ucu,achik,adik :)


                                       

from heart to heart

No comments:

Post a Comment