tabek spring !

Bismillahwalhamdulillah..

hey hati, ap macam cuti takat ni ? cuti yg membunuhkah ? hurm -,- luka parah dh kot..

ap ad hal je dh bwt wei,kang Allah tny kt akhirat ap nk jwb ? =(

wokeh,masih mengharapkan apa yg saya lakukan diterimaNya..

tabek kt spe weh ? pada mereka :'D
mereka yang berubah,berhijrah,bukak buku baru..lagi sejuk hati dengar korang join usrah kat U,poly or kolej korang :')) wahhhh ! lagi terbaek ad yg jadi naqib,naqibah tu ! dak sek mne ? SMK SG BULOH,SMK BUKIT RAHMAN PUTRA..geng2 dak sg buloh gua la sume..sayang korang lah mcm ni ! hehe. always aw.dari dulu kini selamaya.ok. sudah tentu la dekat laman sosial yang nampak paling ketara..ad sorang ni memang kawan gila2 la kat sekolah rendah dulu..of course la laki an..hello !..fariha fadzly mmg rapat ngn lelaki k zaman sekolah rendah,sebab tak banyak kerenah,tak gedik..wakaka. tah pape an ?[sekarang sudah tidak ok ! hoho] tgk status die mmg sentap ar kdang2..die yang tak sekolah agama pun sedar diri siapa die di mata Allah..takde nk merapu wat status merepek2 smbil makan krepek an..malu la woi..bukan dia je la..ramai lagi..n sume member yang memang gila2 punya gua ckp sama lu..hah. sorang ni,die ada pernah visit iha kt hospitak dulu memang sampai sekarang ar ayat die melekat kt otak nih "kau sakit apa weh ? takpayah la nak berlakon..biasa la pompuan..lembik lemah.." hambooii..tgk sekarang,alhamdulillah la an..dah sedar diri..malah bangga sebab wujudnya muslimah di muka bumi Allah ni..baru tau betapa berharga ciptaanNya ni..tgk hang ny status memang kaw2 nye lah sentap hati n iman kn. Ramai lagi member2 laki yang dulu memang gila,mencarut bagai kan but sekarang dh msuk 18,19 masing2..dah matang lah katekan..baru tahu erti kehidupan bertuhankan Yang maha segalanya. gurls pun ramaii..memanglah takde sampai tudung labuh jubah bagai kan..tapi hati dorang memang terpilih. Allah pilih mereka (: sometimes iha suka mintak ap2 pandangan dari dorang..jawapan yang diberi memang sampai terketuk imanku beb. hambik.kadang2 pandangan yang dorang bagi wat iha tersedar dgn diri sendiri yang selalu lupa leka alpa ni..Subhanallah..mereka ni memang Allah tetapkan tuk sedarkan orang2 yang rase dah faham agama tu dah bajet cukup segala bagai ilmu ar..tak semua but kebanyakan macam tu. dorang tak rasa ingin terus belajar,menerima teguran. Hanya ingin bagi teguran tanpa sedar dengan kesalahan diri..dah tau an ayat Allah surah as-Saff :3..Allah benci hambanya yang mengatakan apa yang die sendiri tak dikerjakan..pandai tegur sana sini..boleh tak cermin diri sendiri ? g la tampal kat cermin kat bilik tu.."CERMIN DIRI" bukan luaran je..perangai,amalan,sikap tu pun..satu jari dok tunjuk kat orang lain..empat jari lagi ? 

oke..tak semua tau.pada mereka yang memang sejak azali dah dididik ngn agama n masih istiqamah hatinya bertaut denganNya..alhamdulillah..tau memang payah nak control perasaan dah rasa cukup tu..mujahadah kan pahit sebab syurga tu manis..so teruskan je..pada mereka yang dipilih Allah mendapat nur hidayah kasihNya ni memang akan rasa ingin terus mencari dan mencari..dan rasa takut pada Allah amatlah tebal..mereka sangat2 memerlukan sokongan k.please ! jangan nak kutuk macam2 disebabkan perubahan mereka..hormat la sket..mereka akan rase cepat down aw..untuk kebaikan agama sendiri n diri sendiri gak an n tuk diri mereka yang masih belum temui jalan yang benar..Biarkan mereka dengan cara dakwah mereka..tak kesah la melalui hiburan ke apa..yang penting mereka buat untuk kebaikan ummat Islam. Selagi cara dorang tak langgar undang2 Islam..wat rilek je laa beb..Islam tu mudah k..sentiasa comel. sesuai mengikut peredaran zaman. Support mereka yang masih baru and sangat diperlukan ni..jangan dipinggirkan. Epilog silam dorang jangan diungkitkan lagi. Embun hidayah dah Allah kurniakan pada mereka dan mereka tak sia2kan bila terketuk sudah iman mereka saat jiwa disuluh cahaya..terus membasahi hati (': awww ! touching dah ni..memang kalau tengok dorang ni an ad masanya..Zzaaap ! terus ingat Allah..rasa beruntungnya mereka..sangat dicintai Allah..Allah masih mahu menyelamatkan korang ni daripada terus hanyut..bersyukurlah k ?
pada gurls yang masih keliru dan takut tu jangan risau..Allah dah tetapkan segalanya..slow2 k,step by step..insya Allah nak jadi yang terbaik di sisiNya kan,so Allah akan bantu punyalah ! hehe. same2 kita doakan. yang pastinya korang dah jumpa destinasi cinta yang sebenar..jangan lepaskan peluang ni ye..Biar perit mana pun sampai saban hari basah dengan air mata, but kite tahu kan janji Allah tu benar..bersabarlah wahai hati2 yang sentiasa mengharapkan cinta dan redhaNya..teruskan menjalani kehidupan dalam mengenali Allah. Insha Allah boleh ! :D

korang tolonglah si fariha lemah ni sedar diri sikit . haha . memang dah banyak bantu pun kan :') tweet ayat2 sentap iman hati bagai. Masya Allah..hebat sangat perancangan Allah tu..tau sendiri dah kan al-Mawlid, Sham kamikaze, Bob lokman, Syahir AF, Maher Zain, Irma,Wardina,Heliza, ramai lagi la artis2 yang dipilih Allah..tak malu ke ? kita yang orang biasa yang dah faham agama ni pulak dah jauh dari Allah..sibuk nak masuk idola kecil lah ap la..nak memekak benda2 yang mengarut..pakai baju macam artis la konon bukak sana sini..malu la woii..malu dengan Allah dengan mereka2 yang terpilih tu..fesyen tak salah k,tapi jangan sampai berlebihan n tak tutup aurat (: saya suke fesyen gak la..haha.

Perubahan memang sukar tapi istiqamah dalam perubahan itu lebih sukar kan ? so terus doa "Rabbana latuzighr qulubana ba'daiz hadaitana.."

oke cukup fariha, sila kuci jari anda ! -,-
doakan hati ni terus bermujahadah..biar Allah sahaja yang tahu rahsia hati ini..:') [hamboi ayat diee]


online dengan Allah diutamakan




from heart to heart

No comments:

Post a Comment