Masuk akal . Kidzania . Budak U



If you truly care for somebody, make dua for Them. 


If you truly dislike somebody, make dua for Them. 


Dua is universal. It heals everything. ♥


 Untuk rasa sedih sebab kehilangan masuk akal kan ?  Untuk rasa keliru dengan apa yang jadi tu pun masuk akal tak ? Untuk rasa yang segala benda macam tak berapa nak make sense sangat, tu pun termasuk tak dalam akal ? Tak boleh hilang kot rasa kehilangan dalam sehari dua . Mybe setahun dua tahun belum pasti .

Abaikan :)

Assalamualaikum . Bismillahwalhamdulillah .

Bila dah banyak masa kat rumah , takda nak buat apa sangat selain belajar masak,amik hantar adik gi sekolah,makan tidur,reading,buli kucing haha,ummi adik . yang sangat tak dapat nak elak , berperang dengan hati and jiwa sendiri . Berfikir . Berangan ? awww ~ takde maknanya lah ! bila dah taktau nak buat apa mula la bermain dengan hati . Hati . The King . Tertanya-tanya kot , ada ke secebis rasa tu dalam hati ni ? But pernah dengar selagi ada rasa bersalah dengan Tuhan time buat salah tu kira still lagi ingat pada Yang Maha Mengetahui segalanya rite ? tolonglah fariha jangan ego -,- ego dengan diri sendiri . ahhh . sejak bile la ni . Ummi selalu sentuh pasal ego agama . Ego agama takpe .Sangat digalakkan . kalu tak  memang hancurlah .






Dah tak keja dah kat KidZania Kuala Lumpur tu :) yeah . Memang banyak pengalaman . suka duka pahit cuka kelat pekat . Kawan pun ramai alhamdulillah . BUT ... but ? Tersangatlah mencabar babe . Jujur ni, sepanjang first week training memang tangkap leleh jugak lah . Kena kejutan elektrik bervoltan berapa tah . Tapi kejap je . Lama-lama tu ok kot . Dah boleh masuk sikit2. BUT... but ? again -,- Kekuatan turun naik . huh . teruk . Time tu lah tau sejauh mana la kuatnya diri . Alhamdulillah Allah hantar kawan-kawan yang ok yang memang menyelamatkanlah jugak . Sebenarnya diri sendiri yang ada masalah . That's it . Membuatkan seronok keje sebab dengan kids kan . Melihat and menghadapi sendiri kerenah manusia dari pelbagai bangsa . Teamwork dalam district . Hormat boss . haha , syukur gak dpt coordinator sempoi but banas baran sikit . ngek . Siap ingatkan time solat . I like ~ Cedric apek cina lah . Tapi dia ok aje . Memang senang dapat kawan . Kuat tak kuat je la hati tuh . Allah ada . Memang sering ditegurNya . Tapi agak remuk hati bile hal solat sangat dipandang remeh . kerja tu kerja lah . Tapi solat diabaikan ? memang ikutkan nk sound je . Tapi fikir balik kot . Tapi rasa tersepit dengan rasa berslah pun ada . tah . pening . Jugdemental ? nahhh . ada je kawan sorang ni biase je pun tapi selalu je kita gi solat same2 kan kan Widuri Hariri . Nice name :) Penasihat tak terlatih, Kak sakina,Kak ain,Kak wan . rasa macam kecik je kot bila ngan dorang . hehe . budak baru belajar nak keje . Training  ? with Maya and Sab . Group 6 the best ! Rasa macam rapat . Untonglah dorang ok,gempak and kecoh . sampai fariha yang banyak mulut,jadi antara terdiam jugaklah di situ . yolah tu . tengok keadaan lah . Shaza menjadi penjaga saya sepanjang training . hehek . macam baby . lepas tu tak dah . wekkk :P dah pandai jaga diri lah konon . btw,tq so much shaza ...kenal sejak interview lagi kot . wuaaa ada rasa nak nanges kalu ingat balik sume . Dengan kerja ni jugaklah secara tak langsungnya belajar nak pakai duit sediri . Pergh memang terasa duit tu macam air je kot habis . Ummi adik kat kedah ok . So faham2 je lah bila dah keseorangan . ok dah . tutup about KZ .


Masing-masing dah jadi budak U kot :') Tahniah semua ! *tepuk tangan sambil angkat kening . Fariha ? rilek lu..lepak2 la..takyah fikir lagi .. baca je lah tweet mweet mereka yang dah bergelar budak U tu tiap hari . hurm,Insha Allah akan menyusul . Setelah istikharah and masih dalam proses . Ke manakah ? tettt . sangat berdebar . doakan moga segalanya dipernudahkan , amen .






orite . that's all .When Allah wants good 4 you, He tests u . Sabar k ? 


from heart to heart

No comments:

Post a Comment