Mesir .

Assalamualaikum . :) sollu alan nabi !

agak sukar jgk mencari mood nak update . Busy ? ye jugak . Buat2 busy ? pun ye . Masalah ? ye kot . Masalah dengan diri sendiri , manusia , dgn Allah :'( .Kenapa dgn diri, diri sendiri tak tau jawapan . teruk . ada yang tak kene dgn hubungan diri dgn Allah . tu la jawapannya .

Lagi beberapa hari je lagi nk gerak dh . jauh ? Masih bumi Allah kot bak kate Mayna Razak :) Bila org tanya nape nak g jauh2 kat Malaysia pun boleh study, jawapan yg akan diberi , hati ni dah terpaut n msybe dah sampai sane dulu ;p poyo . sgt poyo . Nak merasa berada di bumi anbiya' pun ye . Nak lebih mengenal diri sendiri dan yg utamanya ingin lebih mengenal n dekat dgnNya . Sampai bile nk mengharap and bergantung pada orang ? Oh please ... *mate keatas,menyampah ngn diri sendiri jap* Menyampah2 pun sebabkan sayang diri sendiri la wat keputusan mcm ni . hehe . maybe ada sesetengah pihak yang sukar memahaminya . Ummi saya sgt faham pun dah cukup :D i'm the only one ummi nye anak dara comel kot,mane sampai hati nak hampakan bondaku . I'Allah akak akan jage diri,blaja molek2 n yang sangat diharapkan ummi,bulatkan hati,luruskan niat :') I will !!! insha Allah . pray 4 us , fariha,hamizah,izyani,sharifah nabila,raudhah abdullah,zuhra muhammad . insha Allah kami serumah kat sana . Weee .Thanks Allah ramai dak smakl kat sane :D tak rase gelabah sangat . cuak sikit tu ad la . Allah tau kami boleh !

Sedih . Tak dapat nak jumpe semua b4 berangkat ni . 6 years . Tak tau la dlm 6 tahun tu balik Malaysia ke tak . Aisya zailan said : its ok sis,takde rezeki nak jumpe,tak di bumi Allah ni, di jannah insha Allah :') woah . sentap tangkap leleh terus . Alhamdulillah, dikelilingi dgn mereka yg qalbu nye terpaut denganNya . Raya ? hoho . best2 . dapat kumpul ngn family di Kajang . yang dah lame sgt tak balik pun dgn izin Allah dapat jumpe . Hakikatnye raya mmg best , hari kemenangan untuk kite umat Islam kan . Raikan dgn penuh kesyukuran dan cinta pada Allah . 1 sept ni taklimat then 4 september 2012 jam 10 malam,berangkatlah hamba Allah yang sentisa rase bersalah ini ke Mesir . [sape2 nk datang KLIA hantar kami sgt dialukan :')]

"Masuklah kamu ke negeri Mesir, insya Allah dalam keadaan aman" [Yusuf:99]

big family :D
1st syawal :') love u so much

Last Syawal b4 akk pergi :')

pahit pada mulanya,insha Allah ada yg indah akan datang . Yakin dgn Allah,hati terpujuk :') takpe,kite same2 sabar menanti . 6 tahun,insha Allah tak lme pun . trust me !


from heart to heart

No comments:

Post a Comment